Nyári kézápolás – hol tart a kezed az nyaralás után?

A nyaralások általában remekül érzékeltetik a körmökövünket és a testünk többi részét. Ha azonban kiutazunk 10 nappal, pár hétre vagy akár hónapra is, lehetséges, hogy fehér, sérült bőrrel térünk haza. Az egyik leggyakrabban érintett terület a kezünk, amelyek előbb-utóbb megkezdik a kiszáradást. Ha szeretnénk megőrizni az élethelyességünket és elkerülni az állandó szárazságot és viszketést, hiszen fontos, hogy különösen figyeljünk a kézápolási rutinunkra, ha külföldön nyaralunk.

Kezdődik a nyaralás és nincs idő a hajmosásra: válasszunk olyan termékeket, amik nem fertőznek!

Az egyik legfontosabb dolog, amire figyelni kell, mikor kiutazunk, hogy a kozmetikai termékeket megfelelően biztonságosan tároljuk és eljussanak az uticél úti célunkhoz. Nagyon fontos, hogy a kozmetikai termékek lehetőleg ne fertőzzék meg a bőrünket a hosszú utazás során, így megelőzés céljából érdemes olyan termékeket választani, amik nem fertőznek a kézünkön és a másik testrészünkön, például a szem alatt. Különösen fontos, hogy ha nem sikerül megfelelően biztonságosan tárolni a kozmetikumokat, akkor ennek következményeként különféle betegségek alakulhatnak ki, mint például a bőr allergiás reakciója.

Tartsd fent a vízszintet – a H2O egészen fontos!

A helyi vízszint megváltozásának köszönhetően a külföldi nyaralások a bőrünkben meglévő víz hiány miatt akár nagyobb szárazsággal is járhatnak. A helyiek könnyebben alkalmazkodnak ehhez a bőrük megszokása miatt, de mi gyakran nem tudjuk ennyire könnyen. Így hasznos lehet, ha bőrünket folyamatosan hidratáljuk nagy mennyiségű folyadék fogyasztásával. Ennek kiegészítésére válasszunk olyan kézkrémet, ami hidratálja a bőrünket, és ami segít megerősíteni a bőrünk megfelelő enyhe védelmét a szokatlan éghajlati feltételek ellen.

Egy nagyszerű terv: alkoholmentes kézfertőtlenítés

A mediterrán tájaknál gyakran nehéz megfelelő higiéniát fenntartani, hiszen a nedvesebb klíma és a nem zárt helyek a baktériumok, vírusok és gombák egészséges elterjedését támogatják. A higiéniás előírások betartása nagyon fontos, de az alkoholmentes kézfertőtlenítők használata tovább segíti a bőrmegőrzésben. Az alkoholmentes kézfertőtlenítő nagyon jól működhet bármely külföldi nyaralón, hiszen kevésbé szeszmennyiséget tartalmaz, mint a tisztítószer, és ha részletesen leszáll, a bőrkorát is kíméli.

Mit tegyünk? Óvatos mozdulatok.

Az óvatos mozdulatok minden bőrtípusra elkenődnek, de az agresszív mozdulatok elől különösen fontos elkerülni, ha sötét és nedves környezetben vagyunk. A bőrünk hajlamos lesz a fokozott verejtékezésre, amikor melegben nyaralnak, és ha nedves körülmények között alkalmazzuk a drága kozmetikumokat, ennek következményeként a bőrünk számára növekedhet az irritációs tünetek kockázata. Azért, hogy elkerüljük ezt, fontos, hogy minden alkalommal vigyázzunk a kézünkhöz és viselkedjünk óvatosan a kezelésekkel és termékekkel kapcsolatban a kezünkön.

Szünetek az elhagyott helyeken – ne feledkezzünk meg a bőrünkről!

Ahhoz, hogy megőrizzük a bőrünk egészségét, naponta egyszer legalább 25 percet igénybe vevő védőfaktorú szűrt napsugarat kell használnunk. Néhány esetben a napfényes napokban egyaránt fontos, hogy megfelelőképpen vigyázzunk a korai napégésre, a vörös foltokra és az arcunkon lévő sérülésekre. Azok számára, akik több időt töltenek el a nyaraláson gondosan óvva a bőrüket, különösen fontos a bőr védelme, hiszen a helyszíni körülmények az országtól függően eltérőek lehetnek, és hajlamosak lehetnek a bőrünkre allergiás reakciókat okozni.

Öblítsük le az irritációt – regenerálás a nyaralás után

Az egyik legfontosabb dolog, amit megtehetünk a külföldi nyaralás után, hogy he