Hogyan alkalmazzunk hajpakolásokat?

A hajmaszk az a fajta termék, amelyet hajunk mély táplálására használunk. Olyan összetevőket tartalmaznak, amelyeket kifejezetten a speciális igények kielégítésére terveztek. A kezelés hatása hosszú ideig fennáll, a haj és a fejbőr érezhetően egészségesebb tőle. Nézd meg, hogyan kell helyesen alkalmazni a hajmaszkokat, úgy, hogy a lehető legjobban kihasználd minden előnyét.

A haj kényeztetése mindig ugyanott kezdődik – a boltban, amikor eldöntöd, melyik maszk jobb és melyiket érdemes megvenni. Tarts észben, hogy a terméknek meg kell felelnie a hajproblémákkal kapcsolatos összes elvárásának. Érdemes alaposan elolvasni a címkét és online megismerni mások véleményét a termékről, mielőtt költenél egy termékre. Viszint ha nem megfelelően használod a terméket, akkor még a legjobb maszk sem fogja elérni a kívánt hatást.

Fontos megjegyezni, hogy a hajmaszk egyike azoknak a termékeknek, amelyeket nedves hajra kell felvinni. Különösen akkor, ha hajad nevedségfelszívó képessége alacsonyt és a hajtövek szorosan tapadnak a hajhagymához. A nedves hajréteg jobban felszívja a terméket, így következésképpen jobban hat, mivel a hajtő nedvesen kissé kiszélesedik. Ezért a legjobb a hajmaszkokat hajmosás után használni, különösen akkor, ha a sampon erős tisztítószereket tartalmaz. A maszk simává, puhává és csillogóvá fogja tenni a hajadat. Ne felejtsd el enyhén nedvesen tartani a hajadat, különben a termék könnyen lepereg, az aktív összetevők nem hatolnak be és nem képesek kellően ápolni a hajat. A mi tippünk az lenne, hogy papírtörlővel szabadulj meg a fölösleges víztől.

Hajmaszkokat általában közepesen hosszú vagy hosszú hajra szokás alkalmazni. Nincs szükség a kozmetikumok az egész hajra felvinni, mivel szivacsként viselkedik. A haj felszívja a termékeket, és nagyon gyorsan továbbítja azokat más, sérültebb hajszálakra és területekre. Ügyeljen arra, hogy a maszkot ne kerüljön a fejbőrre – ettől mind a fejbőröd, mint a hajad túl zsírossá válhat. A hajmaszk mennyiségét a töredezettség mértékének és a haj hosszának megfelelően kell adagolni. Nincs értelme túl nagy adagot alkalmazni, hisz a haj nem képes mindent felszívni.

A terméket körülbelül 30 percig elég a hajon hagyni. Ez elegendő idő arra, hogy a haj felszívja az összes tápanyagot. Semmiképp ne hagyd hajadon a hajmaszkot egész éjszakára. Közvetlenül az felvitel után fésüld át hajadat, hogy a kozmetikum egyenletes fedjen be minden területet. Minden kezelést hetente egyszer kell elvégezni, amíg el nem éred a kívánt hatást. Nagyon jó ötlet, ha a maszkot bármilyen kozmetikumokkal vagy élelmiszertermékekkel dúsítjuk, például: gyógynövényekkel, illóolajokkal vagy növényi kivonatokkal.