Kezeslegények – Mit juttatott a feketelistámra?

Kezeslegények – Mi történik, ha elrontjuk a hajápolást? Nos, számtalan számítás, hibás lehetőség és rossz szokás létezik, amelyek mind károsíthatják a hajat. Van egy feketelistám, amelyben felsorolom ezeket a hibákat, hogy gondoskodjak arról, hogy soha többé ne essek bele a csapdába! A következőkben közelebbről megvizsgáljuk ezeket a hibákat.

Elsődleges hibák, amelyeket el kell kerülnünk

  • Túl sok mosás: Hajmosásnál való túlzásba vitt mosás megzavarhatja a hajszálak erős anyagcseréjét. Azonban ha túl sokáig mossuk a hajunkat, a szálak felnyílhatnak és sérülhetnek. A szálak rugalmassága és ereje csökkenhet, ha túl sokáig mosunk. Heti kétszeri mosás ajánlott a maximális hajápoláshoz.
  • Törő gépek használata: A túlzott sikálással és egyéb erőteljes technikákkal szemben, egy törő tartozék használata károsíthatja a haj erejét és rugalmasságát. Helyette a hőstabilizátorok használata javasolt, amelyek kisebb hőmérsékleten működnek, így károsítják a shine hajszálakat.
  • Hollófésű használata: A hollófésűk a hagyományos fésűknek rosszul működő változatai, mivel kis különálló fogakkal rendelkeznek, amelyekkel könnyedén átszúrhatjuk a hajszálakat. Általában elkerüljük őket, és helyette használjuk a síkos fogú fésűket, amelyeket főként a hosszú hajú hölgyek használnak.
  • Rosszul választott termékek használata: Az alapos hajápoláshoz jó minőségű hajsamponok, szérumok és balzsamok használata szükséges. Azok a termékek, amelyek tartalmaznak szilikonokat, mesterséges színezékeket vagy más hasonló összetevőket, csak rövid távú használatra használhatók, mivel károsíthatják a hajszálamok erejét és rugalmasságát.
  • Túlzott hő használata: Túl magas fokú hőhasználat is okozhat károsodást a hajnak. Időről időre a hősokmányszabályozást be kell tartani, így többet elérhetünk, ha alacsonyabb hőmérsékleten dolgozunk. Az alacsonyabb hőmérsékletű készülékek használatát javasoljuk a túlzott hőmérséklet-károsodások megelőzése érdekében.
  • Szárítási hibák: A hőhatásoknak kitéve, túl magas hőmérsékleten kezdjük el a hajszálak szárítását, ami felülmelegíti a hajszálakat és végső soron károsítja. Ezért túlságosan meleg hőmérsékleten szárítanunk a hajunkat, hanem alacsony hőmérsékleten csináljuk ezt úgy, hogy elkerüljük a helytelen égetéseket.

Másodlagos hibák, amelyeket szintén elkerülhetünk

  • Szűrések alkalmazása: A hajszálak sokkal több károsodást okoznak, mint ami elsődlegesnek tűnik. Például alkalmazhatunk olyan szűréket, amelyek túlzott mértékben lassítják a hajszálak anyagcseréjét, ami sérülésekhez vezethet. Az ilyen szűréseknek csak korlátozott ideig szabad használniuk.
  • Túlzott hajkezelés: Az előzően felsorolt ​​hibák mellett, a túlzott használat, a megerőltetés és a helytelen technikák használata, sérüléseket okozhatnak a hajszálaknak. Így előfordulhat, hogy az előzőleg megvásárolt és használt hajápolási termékek nem hatnak ilyen jól, mint kellene. Helyes technikával és mérsékelt használatban használjuk őket, maximális ápoláshoz.
  • Hővédelem elhanyagolása: A hajszálak kezelésekor is használni kell hővédelmet. Önnek olyan terméket kell használnia, ami megóvja a haját a túlzott hőhatásoktól. Helyes hővédő termékeket keresünk a hajjal való munkához a karcolások és egyéb sérülések elkerüléséhez.
  • Stílus alkalmazása: A helytelen közepes és hosszú hajformázó technikák előfordulhatnak, amelyek károsíthatják a fürtök szerkezetét. A különböző stílusok alkalmazását előzetes teszteléssel. és techn